Abdi İpekçi Caddesi No:61 Kat 5, Nişantaşı/İstanbul

Her hamile kadının tüketmesinde yarar olan 4 yiyecek

Bebek bekleyen hemen her kadının önemli endişelerinden biri neyi ne kadar ve ne sıklıkta yemesi gerektiğidir. Ne yazık ki böyle mucizevi bir diyet reçetesi yok. Temel prensip tüm sağlıklı bireylerin olması gerektiği gibi bebek bekleyen anne adaylarının da dengeli bir şekilde beslenmesi, protein, karbonhidrat, yağ ile mineralleri yeterli bir şekilde alması. Bu amaca ulaşmak için gebeliğiniz sırasında her besin grubundan yeterli miktarda tüketmeniz gerekir. Çok sevilmeyen ya da tercih edilmeyen ancak gebelik sırasında tüketilmesinin yararlarını hatırlatmak istediğim 4 besin maddesi var.

1) Avokado.
Son zamanlarda tezgahlarda ve sofralarda giderek daha sık görülse de ülkemizde pek sevilmeyen ve yeteri kadar tüketilmeyen bu meyve aslında oldukça zengin besin değerlerine sahip. Kremsi dokusunun içindeki omega 3 yağ asitleri bebeğinizin beyin ve göz gelişimine destek olur. Bu yağ asitleri aynı zamanda sizin için de kalp dostu olmaları açısından önemli.
Eğer avokado sevmiyor ve tüketmiyorsanız yumuşak bir avokadoyu çatal ile ezip püre haline getirdikten sonra bir dilim kızarmış tam tahıl ekmeğinin üzerine sürerek yemeyi deneyin.

2) Somon.
Somon da avokado gibi tüketimi son dönemlerde giderek artan bir balık. Tıpkı avokado gibi çok besleyici omega 3 yağ asitleri içeren bu balığı gebeliğiniz sırasında mutlaka düzenli olarak tüketmelisiniz.

3)Pazı.
Önemi giderek daha iyi anlaşılan bu yeşil ot yakın zamanda ıspanak ve kara lahananın tahtını sarsacak gibi görünüyor. Bu koyu yeşil renkli bitki A, C ve K vitaminleri açısından çok zengin. Ayrıca çok iyi bir folik asit kaynağı. Bu nedenle gebelikten önce ve gebeliğin erken dönemlerine tüketilmesi yararlı. Ayrıca kalsiyum içeriği de hem sizin hem de karnınızda büyüyen bebeğinizin gereksinimi karşılamaya oldukça yardımcı.

4) Yumurta.
Aslında yumurtayı bu tür listelere eklemeye bile gerek yok. En temel protein kaynağı olan yumurta aynı zamanda içerdiği vitaminler ve mineraller açsından da son derece önemli ve olmazsa olmaz bir besin maddesi Haşlanmış, çırpılmış, yağda, fırında ya da çilbir şeklinde nasıl olursa olsun tüketilmesinde yarar olan yumurta ile ilgili en önemli nokta çok iyi pişmesi gerektiği