Abdi İpekçi Caddesi No:61 Kat 5, Nişantaşı/İstanbul

Neden internet üzerinden soru kabul etmiyorum?

Günümüzde internet her türlü konuda en önemli bilgiye ulaşma kaynağımız. Hemen her konuda aradığımız bilgiye birkaç tıklama ile cep telefonlarımızdan ulaşabilir durumdayız. Bununla beraber internet ve özellikle sosyal medya ne yazıkki korkunç bir bilgi kirliliğine de içinde barındırıyor.

Özellikle sağlık konularında karşımıza çıkan her bilgiye güvenemiyor, çoğu zaman bu bilginin bir uzman tarafından teyit edilmesini bekliyoruz.

Türkiye’nin ilk Türkçe içerikli kadın hastalıkları ve doğum sitesini 1998 Tarihinde açtığım dönemlerde her gün email yoluyla pekçok soru alıyor ve bunların büyük bir kısmına cevap vermeye çalışıyordum.

Ancak zaman içerisinde gelen soruların önemli bir kısmının hasta ile yüzyüze görüşmeden cevap vermenin mümkün olmadığı sorular olduğunu gördüm. Ayrıca bazı soruların cevaplanabilmesi için hastaların mutlaka muayene edilip ultrason ile değerlendirilmesi gerekmekte.

Öte yandan hiç görmediniz tanımadığınız konuşmadığınız bir hastanın sorunları ile ilgili yorum yapmak ve yönlendirmek etik açıdan da doğru değil.

Tüm bu nedenler ile uzun zamandır internet üzerinden soru kabul etmiyorum.

Ülke ya da şehir dışında yaşayan ve ikinci bir görüş ya da tetkik sonuçlarının yorumlanmasını isteyen kullanıcılar uzaktan konsültasyon servisinden yararlanabilirler

Anlayışınız için teşekkür ederim

Dr .Alper Mumcu