Abdi İpekçi Caddesi No:61 Kat 5, Nişantaşı/İstanbul

36. Hafta- Yanakları dolgunlaştı

 

Mutlu finale sadece 4 hafta kaldı (eğer sezaryen olacaksanız 2 hafta kadar daha zamanınınz var demektir). Bebek ise hemen hemen hazırlandı. Her an doğum kanalına girebilir. Bu haftada yağ birikimi diz ve dirseklerde hızlanıyor. Boyun ve bilekleri de unutmamak lazım. Bebeğinizin diş etleri de olgunlaşmasını tamamladı ve artık sert.

Yanaklarında ise yağlar birikti ve artık sıkılacak hal aldı!.. Hamileliğinizin başında ultrasonda gördüğünüz o ufacık canlı artık tam anlamıyla yaklaşık 2750 gram ağırlığında bir insan yavrusu.

Bu haftada bebeğiniz genelde son duruş pozisyonunu almıştır ve artık dönmesi çok nadir olarak görülür.

Bu haftadan sonra doktorunuz sizi her hafta görmek ve sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendirmek isteyebilir. Bu haftalarda kilo artışınız (hem bebeğin hem de sizin) çok hızlı olabilir. Doktorunuz vajinadan kültür alarak grup B Streptokok enfeksiyonu taşıyıp taşımadığınızı incelemek isteyebilir.

Bu haftalarda karnınızın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedebilirsiniz. Bu bebeğinizin doğum kanalına doğru indiğini belirtir ve angajman olarak adlandırılır. Midenizdeki bası ortadan kalkacağı için iştahınız yeniden açılabilir. Benzer şekilde akciğerlerinizdeki baskı da olmayacağından soluk alıp vermeniz kolaylaşır. İdrara çıkma sıklığınız angajman sonrası tıpkı hamileliğinizin ilk başlarındaki gibi iyice artacaktır.

Bebeğinizin hareketleri dışarıdan rahatlıkla izlenebilir. Zaman zaman karnızının bir bölgesinde aniden bir yükselti fark edebilirsiniz. Bebeğinizin hareketleri özellkle göğüs kafesinizin altında size acı verebilir, canınızı yakabilir.

 

[box] Günün bilgisi: Rahim ağzının açılması serviak dilatasyon olarak adlandırılır. [/box]

[third]

Bebeğinizin Büyüklüğü
Boyu: 47.4 cm
Ağırlığı : 2650 gr üzeri

[/third]

[third]

 

[/third]

[third_last]

Öneri
Rahimdeki normal ve düzensiz kasılmalar artık sizi rahatsız edebilecek boyutlara ulaşmış olabilir. Bunları normal doğum sancılarından ayırt edebilmelisiniz. Doktorunuzla gerçek doğum sancıları ile yalancı sancılar arasındaki ayırımı nasıl yapabileceğinizi konuşun.

[/third_last]

 

[box] Bu sayfada yer alan bilgiler ortalama değerler olup size bir fikir verebilir ancak her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır. Bebeğinizin gelişimi ile ilgili en doğru bilgiyi size gebeliğinizi takip eden doktorunuz verebilir.[/box]