Abdi İpekçi Caddesi No:61 Kat 5, Nişantaşı/İstanbul

2. Hafta – Yumurtlama zamanı

Anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Bu esnada endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embryonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yeni gelişecek olan canlının ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar. Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır. Yani yumurtlama meydana gelir.Bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar.
Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik olur.

Bazı kadınlar yumurtlama zamanlarını hissedebilirler. Bu hafif bir ağrı şeklinde hissedilmektedir. Yumurtlama sırasında genelde vajinal akıntının şeklinde değişimler görülebilir. Gebe kalmak için uygun yumurtalama gününü saptamaya yarayan kitlerin kullanımı düşünülebilir ancak bu kitlerin kullanımının stresi arttırdığı ve gebe kalmayı geciktirebileceği akılda tutulmalıdır.

 

[third]

Bebeğinizin Büyüklüğü
Henüz ortada bir bebek yok ama yumurta hücreniz büyümeye rahim zarınız da kalınlaşmaya devam ediyor

[/third]

[third]

Bu haftada yapılacak testler
Gebe kalmadan önce gebeliğinizi olumsuz etkileyebilecek durumların varlığının araştırılaması ve gerekirse tedavi edilmesi uygun olacaktır

[/third]

[third_last]

[/third_last]

 

[box] Bu sayfada yer alan bilgiler ortalama değerler olup size bir fikir verebilir ancak her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır. Bebeğinizin gelişimi ile ilgili en doğru bilgiyi size gebeliğinizi takip eden doktorunuz verebilir.[/box]